Leveles tepertős pogácsa

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 2 dkg kevés langyos tejben felfuttatott élesztő
  • 2 evőkanál rum
  • kb. 1 dl tejföl
  • 80 dkg tepertő
  • só (kb. 2 kávéskanál)
  • langyos víz

tetejére

  • 1 db tojás

Elkészítés

Kevés langyos tejben kevés cukorral kb. 10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, a felfuttatott élesztővel, tejföllel, sóval, rummal, langyos vízzel tésztává gyúrjuk, alaposan kidolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán ujjnyi vastagságúra, kocka alakúra nyújtjuk. A tepertőt ledaráljuk, majd egyharmad részét a tésztára kenjük. Hajtogatjuk balról, felülről, jobbról, alulról. Fél órán keresztül hagyjuk pihenni, letakarva. Megint kinyújtjuk, a harmad tepertővel bekenjük, hajtogatjuk. Megint hagyjuk fél órán keresztül pihenni. Harmadszorra is kinyújtjuk, a maradék teperővel bekenjük, hajtogatjuk, pihentetjük fél órán keresztül. Másfél ? kétujjnyira nyújtjuk, bevagdossuk, szaggatjuk, pihentetjük. A tojással a pogácsa tetejét megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig. Ez attól függ, hogy mekkora pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.